3+1 Eğitim Programı

3+1 olarak adlandırılan bu eğitimin temem amacı; kaynak teknolojisi programında okuyan öğrencilere yönelik uygulanan bir yöntemdir. Kaynak teknolojisi öğrencilerine verilen teorik eğitimin yanında uygulama eğitimin çok önemli olduğunu bilincinde olarak öğrencilere; 3 dönem okulda teorik eğitim, 1 dönem de sanayide uygulamalı bir şekilde çalışma imkanı sunmaktadır. Bu 3 dönemde  almış oldukları teorik eğitimi ve bu süre zarfında edindikleri teorik bilgilerini pekiştirmek, uygulamak ve sanayi ortamını tanımaları için öğrenciler 1 dönemlerini sanayi ortamında geçirirler. Bu 1 dönem ders olarak ''İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİM'' dersi altında yapılmaktadır. Her hafta, öğrencilerin sanayideki durumları işyeri uzmanları ve okulda görevli öğretim görevlileri tarafında takip edilmektedir.

Bu sayede mezun olan öğrenciler direk sanayi ortamında tecrübe edinmiş bilgilerle mezun olmaktadırlar. Ve böylelikle öğrenciler istihdama hazırlanmış olacak ve sanayideki ara eleman ihtiyacı hızlı bir şekilde giderilmiş olacaktır.